Be-Be řezy
Klasika z mého dětství, která svoji oblibu neztratila :-)
Suroviny
- vanilkový puding
- 250 ml mléka
- 125 g másla (uměklého)
- 100 g cukru krystal
- 1 měkký tvaroh (250 g, ve vaničce, není nakyslý a hladší)
- rum na dochucení
- 1 balení mléčných bebe
- 1 balení kakaových bebe
Postup:
* Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme hustý puding.
* Necháme chvíli schladnout a šlehačem do něj vešleháme máslo a tvaroh - oboje musí mít pokojovou teplotu.
* Dle chuti dochutíme rumem a můžeme dostadit cukrem moučka.
* Poté slepujeme střídavě světlou a tmavou Be-Be sušenku. a klademe na alobal, do kterého hotový řez zabalíme.
* Necháme si trochu krému na pomazání a zarovnání krajů řezu.
* Pak řez zabalíme do alobalu a necháme v chladu rozležet, nejlépe přes noc. Ale postačí 4 hociny v lednici.
* Řezy řežeme na koso (viz obrázek).
Poznámky z postupu:
Řezy můžeme dělat v ružných obměnách. Ti, kteří mají raději čokoládové krémy, mohou použít puding čokoládový a do krému přidat kakao či rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. Použít pak mohou pouze světle sušenky.
Stejně tak lze obměnit základní krém na kávový. Trochu mléka nahradíme vychladlou silnou kávou a můžeme do krému přidat i lžíci mleté kávy.
Žádné komentáře:
Okomentovat