Vždycky jsem čokoládovou pěnu měla za těžkou k vyrobení. Zjistila jsem ale, že to opravdu nic není a výsledek je vždy oslňující.
Bála jsem se ale syrových vajec v pokrmu a tak volím recept bez nich.
Suroviny na čokoládovou pěnu:
* 250 g hořké čokolády (kvalitní s vysokým procentem)
* 150 g světlých bombónu Marschmallows
* 50 g změklé máslo
* 50 g změklé máslo
* 60 ml horké vody
* 285 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40% a vyšší)
(* 1 lžička vanilkového extraktu - nemusí být)
(* 1 lžička vanilkového extraktu - nemusí být)
* na ozdobu třeba ovoce (hodí se zejména nakyslé plody) či lístky máty
Postup:
* Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu s marshmallows a máslo, přilijte vodu a
vše promíchejte dohromady.
* Vedle si ušlehejte tuhou šlehačku a tu vmíchejte do chladnoucí čokoládové směsi.
* Směsí naplňte
pomocí cukrářského sáčku skleničky, dejte do lednice ztuhnout a nakonec
ozdobte. Hodí se lístky máty, ovoce či jiné zdobení dle vyší fantazie.
Pokud použijete ovoce, doporučuji plody jemně nakyslé, které budou výborně doplňovat sladkou chuť dezertu.
Na fotkách je pěna, co jsem dělala, ale dala jsem do šlehačky čoko směs ještě příliš teplou a šlehačka spadla. Proto není pěna tolik našlehaná a nadýchaná. ale byla stejně výborná!
Poznámka:
Asi ne 4 sklenice asi po 175 ml, nebo 6 menších asi 125 ml. Plntě to 3/4.
Den, dva v lednici vydrží, ale snězte ji co nejdříve. Což nebude zas až takový poroblém, věřte mi! :-)
Na fotkách je pěna, co jsem dělala, ale dala jsem do šlehačky čoko směs ještě příliš teplou a šlehačka spadla. Proto není pěna tolik našlehaná a nadýchaná. ale byla stejně výborná!
Poznámka:
Asi ne 4 sklenice asi po 175 ml, nebo 6 menších asi 125 ml. Plntě to 3/4.
Den, dva v lednici vydrží, ale snězte ji co nejdříve. Což nebude zas až takový poroblém, věřte mi! :-)
do
4 sklenic nebo ramekins, asi 175 ml / ¾ šálku každé kapacity, nebo 6
menších (125 ml / ½ šálku) ty a chladu, dokud budete chtít jíst - See
more at:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=cs&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.nigella.com/recipes/view/instant-chocolate-mousse-4%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DgBT%26rls%3Dorg.mozilla:cs:official%26channel%3Dsb&rurl=translate.google.cz&sl=en&u=http://www.nigella.com/recipes/view/instant-chocolate-mousse-4&usg=ALkJrhj92_yHGX43MXJPAlMwVgKmP88Jeg#sthash.4Am91MKv.dpuf
do
4 sklenic nebo ramekins, asi 175 ml / ¾ šálku každé kapacity, nebo 6
menších (125 ml / ½ šálku) ty a chladu, dokud budete chtít jíst - See
more at:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=cs&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.nigella.com/recipes/view/instant-chocolate-mousse-4%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DgBT%26rls%3Dorg.mozilla:cs:official%26channel%3Dsb&rurl=translate.google.cz&sl=en&u=http://www.nigella.com/recipes/view/instant-chocolate-mousse-4&usg=ALkJrhj92_yHGX43MXJPAlMwVgKmP88Jeg#sthash.4Am91MKv.dpuf
Žádné komentáře:
Okomentovat