čtvrtek 24. dubna 2014

Pařížský krém těžký

Těžký pařížský krém i do potahovaných dortů

Tento krém je odzkoušený a opravdu se ho nemusíte bát dát do dortu, který budete potahovat a zdobit.

Těžký pařížský krém:

 * 500 ml smetany ke šlehání
(čím tučnější, tím lepší; 33% a výš)
* 150 - 200 g cukru krupice
* 200 - 300 g čokolády
(čokoláda na vaření, cukrářská poleva či hořká čoko s hodně %)
* 100 g holandského kakaa
* 100 g ztuženého 100% tuku
* 200 g másla
(máslo být ani asi nemusí, množství podle chuti)



Postup 1. DEN:

* Smaříme smetanu + cukr + kakao. Svařit znamená nejen nechat vzkypět, ale opravdu nechat minutku provařit. Stále míchejte!
* Odstraňte z plotny a po chvilkce přisypte nakrájený tuk a čokoládu. Občas promíchejte, než se vše rozpustí.
* Pak vyčkejte, až tato vzniklá tužší kaše vychladne a dejte na noc do lednice.


Postup 2. DEN:

* Nechte tuhou směs asi hodinu mimo ldnici, ať se dobře šlehá a zároveň vyndejte máslo, ať hezky změkne (nejlépe už by mělo být dávno venku).
* Šlehačem paříž hezky našlehejte (viz obrázek).
* Po té postupně zašlehejte máslo - pozor na stejnou teplotu potravin, ať se vám krém nesrazí!

* A ochutnejte a natírejte, a plňte a zdobte, máte totiž hotovo :-)


Tímto krémem jsem plnila například tento dort Hallo Kitty KLIK ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat