Čokoládový krém
(asi pro 12 - 14 cupcakes)
Tento krém používám především na cupcakes, ale může se použít i na dorty a další laskominy.
Je jednoduchý a opravdu čokoládový.
Suroviny:
* 150 g hořké čokolády (stačí na vaření)
* 100 g másla
* 100 - 200 g cukr moučka
Postup:
* Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout.
* Máslo má být změklé. Čím měkčí, tím lepší. To pak smícháme s čokoládou.
* Přidáme cukr a šleháme při větší rychlosti ... a šleháme ... a šleháme ... až nám nebude cukr padat na jazyk.
Poznámky k postupu:
* Šlehání trvá opravdu trochu déle, jinak bude krém nepříjemně "křupat" a cukr nám bude padat na jazyk.
* Cukru nejprve dejte polovinu a pak přidávejte do požadované sladkosti a konzistence.
Žádné komentáře:
Okomentovat