středa 23. dubna 2014

Sachr dort - recept

Nebo spíš dort alá Sachr? :-)

Tento recept používám více než často. Hlavně do potahovaných dortů, kde je požadavek na čokoládový dort bez máslového krému. Úspěch má vždycky!

Na můj Sachr budete potřebovat:

* 6 vajec
* j50 g cukru moučky
* 150 g rozpuštěné čokolády
(čokoláda na vaření, ale s vyšším obsahem kakaa)
* 150 g másla změklého
* 1 vanilkový cukr
* 150 g mladké mouky
* 1 kávová lžička prášku do pečiva
* 30 g kakaa
* špetka soli

* rum
* meruňkový džem
* čokoládová poleva


Postup přípravy:
* Ušleháme 150 g másla s 150 g cukrem moučka.
* Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky.
* Přidále rozpuštěnou, částečně vychladlou čokoládu.
* Ušleháme sníh ze 4 bílků a smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a solí.
Po té střídavě zamícháme do ušlehaného krému směs mouky a sníh.
* Pečeme v dortové formě 24 - 26 cm vymazané a vysypané.
* Pečeme při 170° asi 40 minut.

* Vychladlý korpus rozřízneme, pokapeme rumem, potřeme meruňkovou marmeládou, přiklopíme a vršek uděláme stejně.
* Celý dort pak polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka k pečení:
Dort je nejlepší druhý den, když se trochu uleží. Řežeme nejlépe nožem namočeným v horké vodě, aby se poleva nelámala.

Žádné komentáře:

Okomentovat