středa 23. dubna 2014

Marcipán mléčný - falešný

Na mléčný (falešný) marcipán budete potřebovat:

* 100 g sušeného mléka (polotučné)
* 200 g cukru moučka
* 1 lžíce glycerynového sirupu
(může být i kukuřičný, pšeničný apod., jen ne javorový a jiné řídké)
* 1 - 1,5 lžička oleje
* 2 lžéce horké vody
* 1 lžička mandlového aroma (lépe mandlové tresti)

Do mísy nasypeme cukr moučka a sušené mléko (puntičkáři mohou oboje prosít).
Vedle si ve skleničce smícháme horkou vodu, mandlové aroma, olej a sirup.
Vlijeme do směsi cukru a mléka a prohněteme.
Nejprve nám směs zhrudkovatí, al nebojte se nic, vše se povede.
Během hnětení si párkrát lze namočit ruce, jednak se vám hmota nebudete na ruce tolik lepit a pak jí dodáte i trochu vody.
Z hroudy, již na vále, zpracujeme těsto v konzistenci podobné modelíně.
A jsme ve finále!
Teď již stačí hmotu barvit a tvarovat dle vaší fantazie :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat