Recept na rychlý, hrnkový, výborný perník.
Někdy na ho poliju čokoládovou polovou, někdy ho promažu marmeládou, ale většinou to ani nestihu, protože se po měn doma vždycky jen zapráší :-)
Těsto na perník:
* 2 hrnky hladké mouky
* 2 hrnku cukru krystal
* 2 hrnky vlažného mléka
* 2 dcl oleje
* 1 prášek do pečiva
* 1 prášek do perníku
* 4 lžíce holandského kakaa
(* 1 vanilkový cukr)
Postup:
* vše se prostě smíchá, naleje na pekáč a upeče v předehřáté troubě. Já peču na 180°.
Že je perník upečený poznáte na tom, že se strany odlupují od pekáče nebo můžete zkusit do perníku píchnout špejlí, jestli se na ní těsto ještě nelepí.
Žádné komentáře:
Okomentovat