pondělí 21. dubna 2014

Perník (hrnkový, rychlý)

Recept na rychlý, hrnkový, výborný perník.
Někdy na ho poliju čokoládovou polovou, někdy ho promažu marmeládou, ale většinou to ani nestihu, protože se po měn doma vždycky jen zapráší :-)


Těsto na perník:

* 2 hrnky hladké mouky
* 2 hrnku cukru krystal
* 2 hrnky vlažného mléka
* 2 dcl oleje
* 1 prášek do pečiva
* 1 prášek do perníku
* 4 lžíce holandského kakaa
(* 1 vanilkový cukr)


Postup:
* vše se prostě smíchá, naleje na pekáč a upeče v předehřáté troubě. Já peču na 180°.
Že je perník upečený poznáte na tom, že se strany odlupují od pekáče nebo můžete zkusit do perníku píchnout špejlí, jestli se na ní těsto ještě nelepí.

Žádné komentáře:

Okomentovat