Dort jako Hallo Kitty
(na zakázku duben 2014)
Požadavek od zákaznice byl jasný. Dort čokoládový, jak harlekýn, bez jakéhokoliv ovoce či marmelády, kvůli alergii.
A tak jsem se rozhodla pro Těžký pařížský krém, pro recept KLIK a kakaovo-čokoládový korpus.
Na ten jsem použila recept na základní těsto na dortový korpus (recept najdete ZDE), do kterého jsem přidala ještě asi 30 g holandského kakaa a 50 g rozpuštěné vychladlé čokolády. Takže korpus byl opravdu čokoládový :-)
(Pařížšký krém těžký)
(suroviny na korpus)
A jelikož jsem si představovala dost větší jak klasická dortová forma a chtěla jsem mít vykrojený korpus v jednom kuse i s ouškama, upekla jsem těsto na plechu vyložený pečícím papírem.
A aby nebyl dort nízký, upekla jsem korpusy hned dva! :-)
(těsto na korpus)
Korpusy jsem tedy vykrojila podle šablony a ušlehala Pařížský krém, který jsem nandala mezi korpusy a zároveň jím pomazala celý dort.
Tento polotovar si pobyl asi 3 hodiny v ledničce, aby krém dobře ztuhnul. Ale tuhý a připravený k potahování byl už za hodinku, krém se povedl!
Po vyndání dortu z lednice jsem si rozválela potahovací hmotu a dort potáhla.
Pak přišlo na řadu jen dozdobení a bylo hotovo :-)
Doufám, že mi zákaznice napíší, jak se oslavenkyni líbilo a chutnalo. A když pošlou i nějakou tu fotečku, vše sem pyšně doplním.
A abyste měli pojem o tom, jak byl dort veliký, přidávám fotku s odhadnutými mírami.